maanantaina, huhtikuuta 18, 2005

Ainoastaan meidän koulussa!!

Eilen pääsi sisäinen party animal jälleen valloilleen, tanssiessani entisien koulukavereiden kanssa kouluni opettajanhuoneen pöydällä siiderit kuohuen. Koululla (jossa olen viettänyt 12 vuotta elämästäni) järjestetään juhlat vanhemmille, opettajille ja entisille oppilaille liikuntasalissa vuosittain. Opitusti meno alkaa viimeistään kun jo perinteeksi muodostunut bilismatsi on saatettu päätökseen alakerrassa, hissanmaikka hakee randomisti valittuun koulun tilaan (tänä vuonna opettajanhuone) ghettoblasterin ja filosofianmaikka iskee Jallu-pullon pöytään.

Mitä myöhemmäksi ilta kävi, sitä merkillisemmäksi meno yltyi kaikilla juhlijoilla. Myötähäpeää ei missään vaiheessa päässyt syntymään, vaikka ehkä olisi ollut syytä. Tänään oon keskittynyt vaan omaan toilailuista syntyneeseen morkkikseen. Sen suurempia kuitenkaan mokailematta, ihmettelen jälkeenpäin minkä takia en voinut toteuttaa asioita kerrankin tyylikkäästi. Menostani on taas paistanut mulle omaleimainen sähläys, jonka lisäksi jotkut estot kaikkoaa. Ne tietyt asiat joita en päivänvalossa suostuisi tekemään ihan vain periaatteen takia, ovat humalassa viimeistään intensiivisellä suostuttelulla mahdollisia. Kiitos vaan ”hyvä haltijattareni”! To do-listalla onkin nyt opetella sanomaan tiukka ei. EI!

Illan aikana näimme erilaisia esityksiä opettajilta sekä oppilailta. Parasta kaikessa oli tavata pitkästä aikaa vanhoja opettajia ja koulukavereita. Kun opettajien ei tarvitse enää yrittää pitää yllä pakollista auktoriteettia, mahdollisuus oppilaiden ja opettajien keskinäisille bileille on syntynyt.
Hauskaa oli koko rahan edestä, eikä menoa hidastanut fakta siitä, että tänään oli töissä yllättäen aamuvuoro. Odotan jo vuoden –06 hiluja. Darraa en viitsisi edes mainita kun juhlista jäi kaikesta huolimatta niin hyvä mieli! Nyt jaksaa taas hetken harmaata arkea!