tiistaina, huhtikuuta 05, 2005

Kevätsiivous

En saa tarpeekseni kevätpäivistä! Ulos mentäessä kesän lähestymisen tuntee luissa ja ytimissä ja olo on energinen. Koulutöiden ja tenttipaineiden pakottamana menin kuitenkin koulusta suoraan kotiin, harkitsemattakaan pientä kävelyä tai pyörälenkkiä.

Avasin ulko-oven ja totesin, että ehkä pieni siivous nostaisi viihtyvyysastetta sisällä, kun kerta siellä piti päntätä. Ensin imuroin, jonka jälkeen tiskasin läjän astioita. Suljettuani kuivauskaapin ovet, hella huusi nimeäni vaatien puhdistusta. Hommat eivät jääneet vielä tähän, pyyhin vielä pölyt, pakkasin talvikamat pois esiltä, sulatin jääkaapin ja pesin lattiat. Tässä vaiheessa ajattelin, että jos vielä vien enää roskat niin sitten otan tenttikirjan kauniiseen käteeni. Kävellessäni roskiksilta kotiovelle päin satuin vilkaisemaan autoani jonka pohjaväri oli kummasti kateissa. Kun koti oli nyt nurkkia myöten puhdistettu, pitihän autonkin kiiltää..

Tällä hetkellä olen vanhempieni luona, tarkoituksena imuroida auto pihalla pitkän roikan avulla. Pelti kiiltää mutta interiööri makaa pölyn alla, eihän se käy päinsä!

Luen tenttiin sitten paremmalla ajalla.