tiistaina, huhtikuuta 19, 2005

"Kyllä sä pärjäät!"

Kaikesta itsevarmuudesta huolimatta, informaatiomäärän edessä ei voi muuta kuin nöyrtyä. Sen koin tänään kantapään kautta. Aloitin ensimmäisen työharjoittelupäiväni heräämöstä enkä ensimmäiseksi keksinyt edes mitään kysyttävää kun kaikki oli niin uutta. Ohjaaja tuntui olettavan että olen vähintään valmis sairaanhoitaja. Hän totesi vaan ohimennen, ”..ja sähän tunnetkin jo kaikki anestesiassa käytettävät lääkeaineet, analgeetit, relaksantit jne. joten ei tässä mitään hätää ole!”.
Joo.. Mun pitäis pitää vaan naama kiinni väärinkäsitysten ehkäisemiseksi.

No hommissa kului tunti jos toinenkin, kun kysyin tulevan viikon tapahtumista. Ohjaaja vastasi siihen, että ”joo, perjantaina ollaan sitten leikkaussalissa anestesiahoitajina ja varmaan viimeistään silloin pääset kanyloimaan, intuboimaan ja ventiloimaan.. jos nyt välttämättä haluut vielä vilkasta kirjaa, niin voit, mut kato kyllä sä pärjäät!!”
Ahaa. Tähän en keksinyt enää mitään sanomista. Veti aika hiljaseksi. Mieleeni palautui välittömäsi opettajan koulussa antama intubaatio demonstraatio jossa Antti-nuken hampaat katkesi useammin kuin kerran. Sen pohjalta mun pitäis osata intuboida perjantaina oikea ihminen? Oon alkanut (leikkimielisesti) epäillä että on tapahtunut joku major informaatiokatkos ja se raukka luulee mua kandiksi. Se selviää viimeistään sitten kun se tulee pyytämään multa jotain reseptiä! Mun kaikki tavoitteet kuudelle viikolle ja pari ylimääräistäkin toteutuu jo ekoina päivinä. No ei haittaa mua, tuleepahan opittua tehokkaasti.

Kun päivä loppui, kaahailin hysteerisesti koululle hakemaan kirjastosta uudelleen lainaksi Anestesiologia ja tehohoito –kirjaa. Ei ole vaikea arvata mihin ilta ja yö tulee kulumaan. Mä mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea seuraavien kuuden viikon aikana tulee tapahtumaan!

3 Comments:

At 18.4.05, Anonymous Anonyymi said...

Muistahan rakkaani sit nukkua. Muuten kanyloit ne "Antin" hampaat varmuudella irti :D
T:T

 
At 18.4.05, Anonymous Anonyymi said...

Älä sure, ei se kandikaan samassa vaiheessa tietäisi juur yhtään sen enempää. Eka intubointi on eka intubointi koulutusohjelman nimestä riippumatta. Been there, done that. :) Hyvin se menee.

 
At 19.4.05, Anonymous anskisranskis said...

ja arvaappa vaan kuinka paljon sitä sun ohjaajaa siellä jännittää sun eka kanylointi...

 

Lähetä kommentti

<< Home