lauantaina, huhtikuuta 02, 2005

Ostoslista

Mä en suostu enää lähteä pieneenkään ruokakauppaan toisen ihmisen kanssa jos ostoslistaa ei ole tehty suunnitelmallisesti ja huolella valmiiksi, puhumattakaan esimerkiksi food superstoreista. Ruokaostokset mielestäni voi aina lykätä huomiselle tai sitten kipaista nopeasti hakemassa juuri sitä mitä tarvitsee, vaikka kahvimaidon.

Olen huomannut, että joillekin ruokaostokset tuottavat yhtä suurta euforiaa kun mulle kenkäkaupat. Jokainen hylly ja tuote täytyy käydä lävitse. Tuotetta tutkiskellaan, harkitaan ja hintaa vertaillaan vaikka suoranaista tarvetta sille ei löytyisi. Turhauttavinta on se, että ruokakaupassa harvemmin tämä kyseinen objekti löytää tietänsä kuitenkaan ostoskärryihin. Tältä pohjalta jokainen voi tehdä nopean arvion kauan kestää tie kassalle, kun ruokakauppa on kooltaan yli 1000m2 ja hyllyjä monta kilometriä. Lisäksi tällaisella reissulla heräteostosten todennäköisyys nousee taivaisiin.

Osaan vain uneksia moisesta kenkäkaupasta! Toisaalta olenko sittenkään oikea ihminen kommentoimaan asiasta, kun kodistani voi löytää n. 30 paria kenkiä? Ja vaikka kaikkia aion käyttää, tarve ei ole ollut hankinnan perustana lähes koskaan. Kenkieni valintaan on kieltämättä yhtälailla kulunut useampi nautinnollinen tunti.