maanantaina, toukokuuta 02, 2005

Empiirinen tutkimus

Heräsin tänään toista päivää darrassa. Mielestäni tämä menee jo liioitteluksi, koska lopetin vappujuomingit aikaisemmin kuin normi baari-iltana. Nousin klo. 5.30 sängystä keretäkseni aamuvuoroon Peijaksen sairaalaan työharjoitteluun. Perillä olessani klo. 7.10, mua tiedotettiin että ohjaajani tulee vasta kymmeneen. Perkele! Kaikki aamuiset kiroilut ja antipatiat herätyskelloa kohtaan meni hukkaan. Hurautin hetki sitten koululle, onneksi ovet aukeaa jo hyvissä ajoin ennen kahdeksan luentoja. Aion lukea täällä huomiseen tenttiin ylimääräisen ajan. Harmittaa silti että voisin vieläkin nukkua kotona oman lämpimän täkin alla hoitamassa kohtuuttoman raskasta krabbistani. Miksi ei voisi vappupäivän jälkeistä päivää vakioida yleiseksi pyhäksi?

Lauantai sujui mukavasti. On niitä kivempiakin vappuja vietetty, mutta en mä valita. Sää armahti sateen kannalta, vaikka olikin hieman koleaa. Juomat eivät loppuneet kesken ja hyvää seuraa riitti läpi yön. Alkossa ravasin useaan otteeseen, joka kerta hieman hilpeämmässä tilassa. Onneksi Hakiksen Alkossa ei tule yleensä käytyä jos tarvitsee nesteitä, nyt henkilökunta varmaan jo tunnistaisi mut.

Saimme serkkuni kanssa vappuaattona pitkän sillan rantsussa vielä lauantaina hienolta tuntuvan idean tehdä empiiristä tutkimusta erimerkkisten salmarien makueroista. Tähän tarvitsimme pullon poikineen tätä tummaa juomaa, jonka takia Alkossa tulikin ravattua. Kun ilta alkoi halvan makuisella valkkarilla ja jatkui em. linjaa, en ihmettele että eilen oli historiallisen rankka, jyskyttävä, pistelevä, jomottava särky päässä ja niskassa.

Stadin humusta päädyin aamuyöllä Käpylään pikkuveljeni bileisiin, jossa meno oli levotonta. Alkuperäinen ajatus oli mennä tähän osoitteeseen nukkumaan. Suunnitellun toiminnan unohdin heti ulko-oven avattuani, juhlinta oli lähen samaa luokkaa kun omissa lähes laittoman villeissä bileissä lukioaikoina. Seuraava kuokkija olikin metelistä jäkättävä naapuri. Kaikesta menosta huolimatta en voinut olla tuntematta itseäni liian vanhaksi niihin hippoihin. Ylioppilaslakki ja koulun haalari saivat vieroksuvan suurta huomiota ja taisin karkoittaa pari vierasta pelkällä iälläni. Pelottavinta oli kun 16 v tuli pokailemaan ja kertoi pitävänsä vanhemmista naisista.

Aamulla heräsin hämmästyttävän sotkuisesta kämpästä, jossa lojui nuoria miehiä pitkin poikin. Juhlinnan tuloksena pulloja ja hajonneita laseja oli joka puolella, ovikello oli revitty irti (?!), kellarin eteen oli laatattu ja lasinsirpaleita sekä tupakantumppeja oli pihalla tasaisesti levitettynä. Olihan veljeni pitänyt bileet perjantainakin.. Ensimäinen ajatus oli paeta paikan päältä ennen kuin vanhemmat palaisi mökiltä kotiin. Moraalisaarnan tason pystyi arvata etukäteen, joka kohdistuisi myös muhun jos vain sattuisin olemaan paikalla. Karseesta päänsärystä ja ajokunnon puutteesta johtuen en kuitenkaan pystynyt millään kotiutumaan ajoissa, vaan altistuin tälle karjunnalle iltapäivällä.

Nyt voi taas hetken yrittää pitää hiljasieloa juhlinnan puolella. Ironisella tavalla paha darra on aika kaunis tila. Kun kuluu tarpeeksi aikaa viikonlopusta, saa siitä irti hyvät naurut vaikka vielä ilme onkin vakavahko.

2 Comments:

At 4.5.05, Anonymous Anonyymi said...

Hei! Kivat silmät :D
T:T

 
At 4.5.05, Blogger t said...

kuka on gary dourdan??
:)

.s.

 

Lähetä kommentti

<< Home