lauantaina, heinäkuuta 16, 2005

Hierarkiaako?

On se kumma miten ihmeelliset asiat voivat ihmisen pientä mieltä kaivertaa. Duunissa on eräs vanhempi nainen joka yksinkertaisesti ei voi sietää mua. Virallistahan tämä ei ole, mutta kaikkea ei tarvitse suureen ääneen kuuluttaa ymmärtämättä silti asiaa oikein. Eilen ensimmäisten vanhojen konkari-sairaanhoitajien jäädessä lomalle sain piristävää suitsutusta. "Noin fiksu, ahkera ja iloinen tyttö on tänne aina tervetullut! Jos vaan haluat niin täällä on sulle ympäri vuoden paikka auki." Päivästä jäi iloinen mieli, toisinkuin tänään.

Ko. vanhempi nainen (perushoitaja), kutsuttakoon häntä nyt vaikka Ullaksi, ei voi millään kestää sitä että olen nuorempana häntä "korkeammassa" virassa. Olin tänään yksin vastuussa osastosta ja kaikesta akuutista piti konsultoida mua ensin.
(Periaatteessa homma toimii näin, mutta harvemmin tuolla osastolla mitään kummempia tapahtuu.)
Kaikesta huolimatta, hänelle se tarkoitti ilmeisesti sitä, että kaikki asiat mitä kusi ja kaikkien tekemät, viikonkin vanhat mokat oli mun vika. Kaveri oli mun niskassa hiillostamassa koko perkeleen päivän.
Suoraan sanoen hänen toiminta oli todella lapsellista ja aiheetonta. En todellakaan paukuttele henkseleitäni a.osaston hoitajan sijaisuudestani, vaan hoidan hommani pienellä profiililla - ja hyvin. Onkohan Ullan regressiokin mun vika?! En kylläkään usko hänen olleen tuon kypsempi aiemminkaan - sori vaan.

Lääkärin tullessa paikalle, Ulla totesi nyrpeästi että "(väninää.. väninää) ..eihän täällä kukaan muu lekurille kelpaa kuin Lz (väninää.. väninää..)". Kuka uskoisi tää ko. henkilö on tullut vasta lomalta..

4 Comments:

At 15.7.05, Anonymous Anonyymi said...

Tänään radalle?

T:T

 
At 15.7.05, Blogger kuuraparta said...

No useinhan se on niin, että nuo vanhat kehäraakit ei sulata sitä että nuorempi ja heidän mielestään kokemattomampi on häntä "korkeammassa" asemassa. Ja varmasti loman loppumisellakin on oma osansa kun joutuu helteiden alettua heti takaisin duuniin. Koeta vaan pitää hopeatukat ruodussa :)

 
At 16.7.05, Blogger Lz said...

T, vastauksen tiedät jo itsekin!

 
At 18.7.05, Anonymous Anonyymi said...

=D Tervetuloa hoitoalalle!!! Täällä se työkavereiden kaunis ja oikeudenmukainen kohtelu kukoistaa..

T.Sairaanhoitaja vuodesta -96

 

Lähetä kommentti

<< Home