torstaina, syyskuuta 01, 2005

Goodbye puffy eyes!

Mulla on ollut pitkäaikainen projekti sulattaa jääkaappi. En ole tehnyt sitä kertaakaan yksin asuessani ja n. 50% yövieraistani jotka ovat kaapille eksyneet ovat huomattaneet mulle asiasta. Luurankonsa kullakin kaapissa. Nyt sain vihdoin ja viimein tartuttua toimeen. Ajatus lähti siitä kun kaipailin viilennettäviä geelityynyjä jotka silmille asetettuina alentaa turvotusta. Hetken pohdittuani niiden nykyistä olinpaikkaa, muistin että ne ovat hävinneet jääkaappiin. Kyllä- hävinneet.

Eräänä kauniina mutta krapulaisena aamuna n. 1v sitten muistan asetelleeni geelityynyt jääkaapin pakastinlokeron päälle jäähtymään tehokkaimman hoitotuloksen saavuttamiseksi. Kun en sillä hetkellä ollut kuitenkaan ehkä terävimmilläni, olin ilmeisesti epähuomiossa jättänyt kaapin oven raolleen jolloin jäätä oli muodostunut valonnopeudella lokeron ympärille haudaten kullan arvoiset geelityynyt. Herättyäni sohvalta tovin myöhemmin ja kömpiessäni jääkaapille, kadonneet turvotuksen poistajat herättivät ihmetystä. Asiaa ei tietenkään auttanut se, että tuijotin kaappiin n. 10 minuuttia suu auki. Tyrmistyneenä tapahtuneesta ja voipuneena krapulasta katsoin parhaaksi lykätä sulatuksen toiselle päivälle.

Parempi päivä koitti vihdoin vuotta myöhemmin. Jätin pari päivää sitten aamuisella jääkaapin oven auki suojaten lattiat. Päivällä kävin laittamassa ruoat takaisin kaappiintavoitteen toteuduttua. Ja kappas mitä olikaan ikiroudan alta löytynyt, hyvin säilyneet geelityynyt. Goodbye puffy eyes! Kun illalla tulin töistä kotiin, jääkaappi oli kaikkea muuta kuin kylmä. Vehje oli kuuma kuin kamina ja olisi varmasti ennemmin tai myöhemmin syttynyt tuleen..
Pikainen puhelu vuokraisäänälle ja nyt keittiötäni koristaa uusi jääkaappi! Kerrassaan ihanaa, jääkaapin ovi aukeaa oikeaan suuntaan ja valo toimii. Pienet ovat ihmisen ilot!