torstaina, syyskuuta 08, 2005

Älä viisastele lehtori!

Miten se onkin, että opettajat voi jakaa karkeasti ainakin kahteen kategoriaan meidän koulussa. Toiset puhuvat niin hienostuneesti, teoreettisesti ja kuivasti asioista että luennot menevät korkealta ja kovaa ohi ymmärryksen. Toiset osaavat luennoida osuvasti, kiinnostavasti, hyvinvalituista aiheista. Nämä jälkimmäiset innostavat hurjasti ja usein tällaisten luentojen jälkeen tekeekin mieli juosta kahvitauolla suoraan kirjastoon.

Maanantai-aamun luento oli hieno esimerkki edellä mainituista eri kategorian maikoista, kun heidän luennot oli yhdistetty. Ensimmäiset kaksi tuntia korvissa suhisi ja silmissä pikkuhiljaa pimeni kun kuuntelin eri teorioita hoitotyön kehittämisestä sekä siansaksaa viitekehyksen laatimisesta ja opinnäytetyön tieteellisestä prosessista. Olen vakuuttunut ettei vireystasooni seuraavilla kahdella tunnilla vaikuttanut tauolla juotu aamukahvi (kofeiini o.d. on päivittäin lähempänä normitilaani), vaan lehtorin vaihdos. Mielestäni etevämpi opettaja sai ajan lentämään siivillä ja kaikenlisäksi hän myös lopetti luennon hauskasti.

Eräs opiskelijoista vihjaisi lehtorillemme viimeisillä minuuteilla, ettei häneltä enää puuttuisi kuin professorin titteli. Tähän Paula 58v totesi jämäkästi,
"Eeeeeei kuule, minä olen alkanut rakastamaan elämää ja itseäni. Menin autokouluun ja hankin Mini:n. Seuraavaksi alan katsella miehiä! En todellakaan kaipaa enää Yliopiston selkäänpuukotus mentaliteettia.".
Koko auditorio remahti äänekkääseen nauruun ja itse hymyilin autuaasti koko loppupäivän. Ehkä mulla ei mahdollisuudet olekaan vielä menneet vaikka olenkin 22v ja edelleen sinkku. Koomista oli Teijan änkyttäminen vastalauseena Paulan loppukaneettiin,
"Noh äläs nyt noin sano, nyt kaikki opiskelijat luulevat, että jään tuosta kaikesta paitsi kun edelleen kehitän uraani--".

Teija, säälittävää.

2 Comments:

At 8.9.05, Blogger justsopivasti said...

"Ehkä mulla ei mahdollisuudet olekaan vielä menneet vaikka olenkin 22v ja edelleen sinkku."

Eivät ole. Vielä.

 
At 8.9.05, Anonymous t said...

Sit kun olet 30, voit alkaa murehtia... ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home