maanantaina, lokakuuta 24, 2005

Makeaa mansikkaa ja kuumia tunteita

Tulin 12 tuntisen työpäivän päätteeksi hetki sitten kotiin ja ajattelin että väsäisin iltapuhteena omaksi huviksi mansikkapiirakan. Se olisi ollut ensimmäinen leivonnainen omassa kodissa (välihuomautuksena: olen lusinut tässä huushollissa jo kaksi vuotta!). Nostellessani tarvikkeita tiskipöydälle tajusin ettei mulla ole sähkövatkainta. Se siitä siis, olen ilman. Miten on ennenvanhaa pärjätty ilman nykyaikaista elektroniikkaa, täh?

Oli muuten tylsä viikonloppu. Rehellisyyden nimissä täytyy kuitenkin tunnustaa että nautin hyvässä seurassa kolme siideriä lauantai iltana töistä päästyäni. Tämän kerron siksi, koska olin tehnyt kaksi viikkoa sitten yleisen "lupauksen" nenänvalkaisu kuukaudesta tulevaa risteilyä varten.

Aikaisin aamulla, istuesani bussissa (auto jätetty talvirenkaiden vaihtajan hoiviin), hämmästyin kun pieni poika joka ei osannut vielä edes puhua kunnolla, tunnisti McDonald'sin mainoksen ja hoki koko loppumatkan äidillensä "äääiiitiii mennäää Mäktonalssiii... äääiiitiii millon Mäktonals päivä o? ...äääiiitiii.. äiiti hei--". Uskomatonta! Eipä ole tuon yrityksen mainonta ainakaan pahasti tyrinyt. Suivaannuin aika kiitettävästi kun ajattelinkin että jenkkiläisen roskaruoka-yhtiön nimi saattaisi olla ensimmäinen sana minkä tuo pieni piipero oppisi lukemaan. Prkl.

Kävellessäni työpaikalle, mietiskellen mihin tämä maailma on menossa, huomasin jo etäältä rakastuneen pariskunnan joka suuteli kiihkeästi. En voinut olla hymyilemättä, niin onnellisilta he näyttivät, tai ainakin nainen kenen kasvot näin. Rinnassa pisteli vähän jopa kateutta. Tullessani lähemmäksi huomasin suureksi yllätyksekseni että kummatkin olivat naisia. Hämmästyin hetkeksi, mutta lopulta ajattelin että näin asioiden tuleekin olla. Tämän kaltaisten vähemmistöryhmien ei missään nimessä pitäisi tuntea seksuaalisen suuntautumisensa asiaksi mikä ei saisi näkyä julkisesti katukuvassa ainoastaan koska jotkut konservatiivit eivät voi sitä hyväksyä. Hymy olikin entistä leveämpi huulillani kun kaivelin avaimia duunipaikan oven ulkopuolella. Bussi-episodi unohtui nopeasti. Miksi rakkautta pitäsi piilotella? Päinvastoin.

2 Comments:

At 24.10.05, Anonymous p said...

muistuipa mieleeni tässä noin 10 - 15 vuotta sitten tapahtuneita. "Äiti kun me mennään kaupunkiin, nii mennäähän me syämään roskaruokaa eiks niin!"
Muksuilla silmä kirkkaina suuren erikoisen odotuksen takia. Ja varjele kun äiti sanoi:"Ei nyt tällä kertaa, sitten seuraavalla reussulla! Nyt on vähän kiire."
Oliks tuttua?

 
At 24.10.05, Anonymous P taas said...

Ei rakkauden näyttämissessä mitään pahaa ole. Ne jotka ovat tyrmistyneitä ovat joko kateellisia tai sen puutteessa.

 

Lähetä kommentti

<< Home