maanantaina, joulukuuta 05, 2005

Päivä suurennuslasin alla

Kuumottava päivä luovutukseen lähestyy lähestymistään. Viimeisetkin testit, rtg:t ja palpoimiset on nyt saatu päätökseen eikä enää tehdä muuta kuin odotella jänniä päiviä. Onneksi ajankohta siirtyi sen verran, että oman synttäripäivän saan viettää kotona eikä jouluaatto haihdu huomaamatta ilmaan pöllyisen pään takia.

Yksi päivä Meilahdessa kului iloisesti kaiken maailman kokeissa ravaten. Neljän tunnin terveystarkastuksessa käytiin kaikki mahdolliset asiat läpi. Verta otettiin 16 putkellista näytteenottajan hämmennykseksi, keuhkot kuvattiin sekä lisäksi tehtiin raskaustesti, sydänfilmi ja keskusteltiin vielä yleisesti lääkärin kanssa luuydinluovutuksesta. Kohtelu oli hieman eri tasoista kuin arvauskeskuksessa asiakkaana ollessa. Oli mukavaa kun kohdeltiin kuin kukkaa kämmenellä -kerrankin! :D Kotiin viemisiksi sain 150 tablettia rautaa, mitkä olisi nyt tarkoitus jauhaa aika kiireiseen tahtiin.

Mahdollisen jäljityksen takia mun henkilöllisyyttä ei paljasteta siirteen saajalle, enkä mä saa tietää hänen henkilöllisyyttä. Salaperäisyyden verhoa raotettiin kuitenkin sen verran, että sain kuulla potilaan ikäluokan ja sukupuolen. Mun kantasolut saa joku pieni tyttölapsi jossain päin maailmaa. Tuntuu kivalta tietää vastaanottajasta edes jotain, jonka avulla pystyn antamaan hänelle mielessäni kasvot!

8 Comments:

At 5.12.05, Anonymous Maurelita said...

*Hatunnosto* kun lahjoitat jotain noin kallisarvoista ! Tästä tulee jouluinen mieli lumettomaan Pariisiinkin...

=D

 
At 5.12.05, Blogger tuleva kätilö said...

Tällaiset jutut saavat mielen niin iloiseksi. Vuodenajasta riippumatta luuytimen luovutus on upea juttu, näin joulun aikaan elämän lahja saa kuitenkin extraspesiaalimerkityksen.

Olet upea!

 
At 5.12.05, Blogger Toimiva said...

Pieni tyttö, ihanaa. On varmaan upea tunne tehdä jotain noin hienoa ja kallisarvoista!

Ihana että sinun kaltaisiasi vielä löytyy tästä maailmasta! :)
Onnea!

 
At 5.12.05, Anonymous Anonyymi said...

jep, samaa kuin edelliset :)

 
At 7.12.05, Blogger Sinkkumiehen maailma said...

Olenko ihan kujalla vai käytetäänkö luuydintä esim. leukemian hoidossa? Minkälaiset sanssit sillä pikkutytöllä on parantua, jos luovuttaja on löytynyt? Tiedän että se riippuu tietysti monesta asiasta, mutta vähän osviittaa. Muistuvat vain mieleen erinäiset lääkärisarjat ja niiden ihmeparantumiset.

 
At 8.12.05, Anonymous Maurelita said...

Hih, täällä ois teille asiakas...

http://kafkakoski.vuodatus.net/blog/47657

Laitoin sille kommenttia teidan suuntaan, taitaa olla piukat paikat jämien kanssa. Nauratti vaan kun luin Kafkakosken pinteestä.

Nimimerkki Amélie järkkää ihmisten kohtaloita =D

 
At 8.12.05, Anonymous Maurelita said...

Anteeksi luin kahta blogia yht'aikaa ja mokoma kommentti tuli väärään !!!

Pariisintumpelo pahoittelee...

=(

 
At 8.12.05, Blogger Lz said...

Luuydinsiirtoa käytetään usein pahanlaatuisten veritautien hoidossa. Leukemia on yleinen syy. Mitään prosenttilukemia paranemismahdollisuuksista siirteen ansiosta en nyt osaa tähän heittää, mutta olen ymmärtänyt että jos siirre tulee sairauden edetessä kyseeseen, on se lähes ainoa toivo paranemiseen. Oot ihan oikeassa että lopulliseen hoitotulokseen vaikuttaa todella moni ei asia. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home